Hoe komt het dat koffie-to-go steeds populairder wordt?

Koffie-to-go is de laatste 10 jaar flink in populariteit toegenomen. Koffie-to-go wordt tegenwoordig twee keer zo vaak besteld. Deze populariteit heeft te maken met Starbucks en de CoffeeCompany, die dit verder in een stroomversnelling hebben gebracht. In het Nationaal Horeca onderzoek van vorig jaar, zijn deze feiten netjes op een rij gezet. Dit onderzoek is een 300 pagina’s tellend rapport, dat jaarlijks wordt geschreven door het ontwikkelingsbureau Foodstep. Dit rapport biedt inzichten voor zowel bestaande als nieuwe spelers in de branche. Het rapport gaat naast koffie-to-go ook in op allerlei trends en ontwikkelingen waaraan de horeca wordt blootgesteld.

Horecaondernemer en leverancier

Zo is ook de relatie tussen horecaondernemers en leveranciers onder de loep genomen. Wat vinden ondernemingen belangrijk? Hoe kan een leverancier van toegevoegde waarde zijn? Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een bepaalde leverancier te kiezen? Als vanzelfsprekend zijn dit inzichten waar Goedkopekoffiebekers.nl maar al te graag gebruik van maakt. Een manier om onze toegevoegde nog groter te maken en het inkoopproces van horecaondernemers te verbeteren.

Ook wordt in het rapport uitgebreid gesproken over de manier waarop een leverancier succesvol kan zijn binnen de horeca. Zo is het niet alleen de prijs en kwaliteit waar een leverancier op wordt gekozen. Ook service, authenticiteit, transparantie en efficiency zijn belangrijke manieren om onderscheidend te zijn. Iets waar Goedkopekoffiebekers.nl volop op inzet en u bij de afname van koffie to go bekers van kunt profiteren. Zo kunt u zich focussen op de beleving van het kopje koffie en uw klanten.

Nieuwe samenwerkingsvormen

Er wordt gezocht naar nieuwe samenwerkingsvormen. Goedkopekoffiebekers.nl gaat hierin mee door niet met lastige contracten te werken of moeilijk te doen bij het distribueren van de voorraad. Wij kunnen op ieder moment leveren voor een vaste lage prijs, er kan simpelweg vanuit de webshop besteld worden. Bij grotere aantallen wordt er een offerte opgemaakt en is het mogelijk om extra korting te ontvangen. Wilt u uw voorraad in delen ontvangen of laten distribueren over verschillende locaties? Dan is dat geen enkel probleem. Zo kunt u van de hoogste kortingen profiteren en zit u niet direct met een enorme voorraad opgescheept.

Koffie to go bekers laten bedrukken

Wilt u uw koffiebekers laten bedrukken? Dan is dat bij Goedkopekoffiebekers.nl geen enkel probleem. Wij laten koffiebekers in onze eigen productiefaciliteit bedrukken voor een vaste lage prijs. U kunt dit in een beperkt aantal kleuren of multi colour bedrukking laten doen. Als het gaat om grotere bestellingen, zal een beperkt aantal kleuren de beste optie zijn. Bij kleinere bestellingen of een uitgebreider grafisch ontwerp, bent u aangewezen op onze multi colour bedrukking.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Voor- en nadelen van plastic koffiebekers

Plastic is overal om ons heen. Het zit in telefoons, tapijt, kleren, verpakkingsmateriaal en plastic wegwerpbekertjes. Bij Goedkopekoffiebekers.nl kunt u plastic koffiebekertjes bestellen. Plastic koffiebekertjes hebben verschillende voor- en nadelen. Dit zit hem in manier waarop het milieu met plastic omspringt en de grote voordelen die aan plastic bekertjes kleven als: lage aanschafprijs, licht gewicht en hoge mate van stevigheid.

Aanschafprijs van koffiebekers

Als u de plastic bekertjes van Goedkopekoffiebekers.nl bekijkt, vallen direct de lage prijzen van onze bekertjes op. Voor minder dan €0,01 per stuk kunt u een plastic bekertje kopen. Deze prijs ligt lager dan die van kartonnen bekers. Gaat u voor transparante bekertjes? Bekers met speciale eigenschappen of bepaalde kleuren nodig? Dan is de prijs iets hoger, het zal echter weinig schelen. Het grote voordeel van onze bekertjes is dat u er een aantal keer mee kunt doen. Dit heeft met de hoge kwaliteit van de bekertjes te maken. Ze zullen niet zomaar scheuren of beschadigd raken.

Plastic en ons milieu

Plastic verteert slecht, sterker nog: sommige soorten plastic zullen nooit verteren en altijd bij ons blijven als we er niets mee doen. Als u dit zich realiseert, begrijpt u dat er volop naar alternatieven gezocht wordt.

Wordt er toch plastic gebruikt? Dan is het belangrijk om plastic op de juiste manier op te ruimen, waardoor het in een verbrandingsoven kan verdwijnen. Zo weet u zeker dat plastic niet in de natuur komt.

Alternatief voor koffiebekers

Wilt u minder plastic verbruiken? Dan is het raadzaam om over een alternatief na te denken. U kunt denken aan bioplastic, dit is gemaakt op basis van rietsuiker en volledig afbreekbaar. Tegelijkertijd beschikt het over dezelfde eigenschappen als u normaal plastic. Bij Goedkopekoffiebekers.nl kan er gekozen worden voor kartonnen bekertjes met een coating van bioplastic. Het bioplastic garandeert een gladde en waterdichte afwerking van dit materiaal. Daarnaast leent karton zich uitstekend om te worden gerecycled. Plastic bekertjes die 100% afbreekbaar zijn, zijn er op dit moment nog niet.

Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Bij Goedkopekoffiebekers.nl kunt u terecht voor twee soorten duurzame koffiebekers:

Deze FSC kraft bekers zijn gemaakt van 100% FSC karton. Met het gebruik van deze bekers, bent u verzekerd dat het karton afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. Dit is goed voor mens en milieu. Als u maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt, zijn dit de ideale koffiebekers om voor te kiezen. U kunt kiezen uit verschillende formaten.

Deze biologisch afbreekbare bekertjes, zijn 100% biologisch afbreekbaar. Dit heeft te maken met de biologisch afbreekbare coating waarvoor gekozen is. De bekers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunt u inzetten voor een gangbare koffieautomaat. Als u meer bekertjes tegelijk inkoopt, zijn er hoge kortingen te behalen. Veel organisaties besluiten daarom een volledig jaarvoorraad af te nemen. Zo worden de hoogste kortingen behaald.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Zijn koffiebekers inzetbaar als promotiemateriaal?

Als het over marketing gaat, hebben we het al snel over social media, blogs, betaald adverteren via Google AdWords en andere manieren om online onder de aandacht te komen. Vergeten wordt daardoor dat er ook offline volop mogelijkheden zijn wanneer het om het promoten van een organisatie gaat. Zo kunt u koffiebekers inzetten als promotiemateriaal op een beurs of binnen uw organisatie door coffee to go aan te bieden bij medewerkers of klanten. Door herkenbare koffiebekers te gebruiken met een eigen bedrukking, is het mogelijk om op een opvallende manier onder de aandacht te komen.

Invloed van koffie to go bekers

Geeft u een gratis kopje koffie weg of doet u dit betaald via uw eigen koffiebar? Door aandacht aan het koffiebekertje te besteden, vergroot u de impact. Voor u het weet lopen er honderden tot duizenden mensen met hetzelfde bekertje. Denk na over de impact die dit op uw merk of organisatie heeft. Dit kan een enorm verschil maken als het om het stukje naamsbekendheid gaat. Zo kunt u een logo of huisstijl op een koffiebekertje bedrukken of een grafisch ontwerp met eigen boodschap creëren.

Koffiebekers ontwerpen en laten bedrukken bij Goedkopekoffiebekers.nl

Overweegt u om koffiebekertjes te laten bedrukken bij Goedkopekoffiebekers.nl? Dan kunt u rekenen op een vrijblijvend advies en wordt er uitgebreid nagedacht over de manier waarop uw bekertje wordt vormgegeven. Ook kan er door onze designers een kosteloos ontwerp worden geleverd. Op basis van uw wensen of door een eigen huisstijl en bedrijfslogo.

Onderscheidend als het om koffiebekertjes gaat

Steeds vaker worden er witte koffiebekers gebruikt. Hoe zou hij zijn als u voor een felrode variant kiest? Het valt direct op. In Philadelphia heeft HubBub coffee hiervoor gekozen. Ze bepalen inmiddels het straatbeeld in Philadelphia. In tegenstelling tot andere koffiebarretjes, doet HubBub het een stuk beter en groeien zij jaar na jaar met 25% omzet. Dit staat in verband met het opvallende bekertje waarvoor gekozen is. Daarnaast speelt krachtige branding een rol. Daarover kunt u meer in dit artikel lezen.

Overweegt u voor een opvallende kleur te gaan? Laat uw koffiebekertjes via Goedkopekoffiebekers.nl bedrukken. Kies uit één tot en met vijf kleuren of ga voor een meerkleurige bedrukking. Een meerkleurige bedrukking kan vanaf 1.000 stuks geproduceerd worden. Indien u voor een bedrukking in één tot en met vijf kleuren kiest, is het mogelijk om vanaf 5.000 stuks te bedrukken.

Koffiebekers en promotie verduurzamen

Het verduurzamen van onze samenleving zit hem in de kleinste details. Zo is het mogelijk om met koffiebekertjes te verduurzamen. Ideaal om circulaire produceren onder de aandacht te brengen bij medewerkers. Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl kunnen als voorbeeld gesteld worden. Een inspiratiebron om op door te ontwikkelen.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Circulaire economie en koffiebekers in 2019

Een circulaire economie gaat tegen het huidige lineaire systeem in, waarbij grondstoffen worden gecreëerd tot producten en daarna vernietigd. Bij een circulaire economie gaat het om de herbruikbaarheid en maximalisatie van grondstoffen.

Hoe werkt een circulaire economie?

Binnen een circulaire economie zijn er twee kringlopen die een rol spelen. Er is een biologische kringloop en een technische kringloop. Bij een technische kringloop zijn onderdelen zo ontworpen, dat het mogelijk is om ze opnieuw te gebruiken. Vanuit economisch perspectief verhoogt dit de waarde van onderdelen.

Goedkopekoffiebekers.nl en circulaire economie

Bij Goedkopekoffiebekers.nl hebben wij nagedacht over de circulaire economie in relatie tot koffiebekers. Op basis daarvan hebben wij nagedacht over het productieproces, de distributie en verwerking van onze koffiebekers. Zo is bij onze duurzame koffiebekers voor een speciale coating gekozen die biologisch afbreekbaar is binnen een vergistingsproces. Daarnaast is er nagedacht over de distributie van onze koffiebekers. Zo wordt CO2-uitstoot gecompenseerd door middel van projecten en het aanplanten van bos. Ook is het belangrijk om bekers in te zamelen wanneer deze gebruikt zijn. Alleen op deze manier weet u zeker dat bekers op de juiste manier binnen het vergistingsproces worden opgenomen.  

Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Bij Goedkopekoffiebekers.nl zijn er allerlei duurzame koffiebekers te vinden. Denk aan de volgende soorten:

Deze kartonnen koffiebekers zijn voorzien van een laagje suikerriet. Daarnaast kan er FSC karton in deze koffiebekers verwerkt worden. Deze koffiebekers zijn 100% biologisch afbreekbaar. De koffiebekers worden geleverd in dozen van 2.500 stuks. Dit zijn voldoende koffiebekers voor twee tot drie medewerkers voor één jaar. 180cc is het standaard formaat waarin deze koffiebekers geleverd worden. Dit formaat is ideaal voor een gemiddelde kop koffie en ook te gebruiken voor cappuccino, chocolademelk of thee. Nu steeds meer bedrijven bezig zijn met duurzaamheid, zijn ook koffiebekers aan de beurt.

Andere formaten koffiebekers

Wilt u een variatie van verschillende formaten aan uw medewerkers of klanten aanbieden? Dan kunt u kiezen voor:

 • 120cc

Dit kleinste formaat is ideaal voor een ristretto, espresso of dubbele espresso.

 • 150cc

Ideaal voor een zwarte kop koffie of met een klein beetje melk. Soms wordt 150cc als standaard formaat aangehouden en in andere gevallen kiest men voor 180cc.

 • 230cc

Vindt u het prettig om meer melk in uw koffie te drinken of kiest u voor een grotere kop koffie? 230cc is daar ideaal voor.

 • 360cc

Dit grootste formaat wordt vooral gebruikt om als koffie to go te gebruiken. Zo heeft u voldoende koffie om onderweg mee te nemen.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Wegwerp koffiebekers laten bedrukken in 3 stappen

Bij het bedrukken van koffiebekers, worden er automatisch een aantal vaste stappen doorlopen. In dit artikel bespreken we welke stappen dit precies zien en hoe u vanaf het bedenken van een grafisch ontwerp tot de uiteindelijke productie van koffiebekers komt.

Stap 1: koffiebekers kiezen en grafisch werk

Allereerst is het belangrijk om na te denken over welke koffiebekers u nodig heeft. U kunt kiezen uit verschillende formaten. Vaak wordt voor een klein, middelgroot en groot volume gekozen. Zo kunt u klanten en gasten allerlei verschillende formaten aanbieden. Ook kunt u op deze manier een grotere variatie aan koffie schenken, want bij verschillende soorten, horen verschillende volumes. Voor ieder formaat dient een apart ontwerp gemaakt te worden.

Stap 2: koffiebekers laten produceren

Bij het produceren van koffiebekers kunt u voor twee bedrukkingen kiezen. Full colour of tot en met vijf kleuren. Bij een grotere oplage is het een stuk voordeliger om in een beperkt aantal kleuren te bedrukken. Bij een kleiner aantal kunt u het best voor een full colour bedrukking gaan. Heeft u een bedrijfslogo of huisstijl die over veel verschillende kleuren beschikt of bent u gebonden aan een bepaald ontwerp? Dan zit u gebonden aan een full colour bedrukking. Goedkopekoffiebekers.nl doet de productie van koffiebekers onder eigen beheer. Dat betekent dat er sneller geschakeld kan worden en de laagste kosten gegarandeerd zijn. Voor grotere aantallen en een beperkt aantal kleuren, gebruiken wij onze productiefaciliteit in China. Bij multi colour of kleinere aantallen gebruiken wij onze faciliteit in Groningen.

Stap 3: distributie van koffiebekers

Het verspreiden van koffiebekers is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met name in ziekenhuizen en grotere organisaties is het lastig om iets in het magazijn op te nemen. In dit geval kunt u de distributie uit handen geven. Er kan in één keer een hoeveelheid worden geproduceerd en deze kan vervolgens gedoseerd worden opgestuurd. Precies op het moment dat u koffiebekers nodig hebt. Dit stelt u in de mogelijkheid om opslagruimte te besparen. Goedkopekoffiebekers.nl zal uw voorraad in het eigen magazijn bewaren en uitsturen wanneer u nieuwe koffiebekers nodig hebt.

Je kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Take away koffiebekers met bedrukking laten maken

Een take away koffiebeker is wegwerpbaar en wordt over het algemeen van papier gemaakt. Om lekkage tegen te gaan wordt een speciale coating gebruikt. Dit kan eventueel om bioplastic of normaal plastic gaan. Bij Goedkopekoffiebekers.nl zijn beide varianten te vinden. Door te kiezen voor FSC papier weet u zeker dat het papier uit gecontroleerde bossen komt.

Papieren bekers worden gebruikt in ziekenhuizen, kantoren, scholen en tal van andere locaties. Take away bekers vindt u vaak in koffiebarren. In tegenstelling tot normale bekers, zitten er een groot aantal voordelen aan koffiebekers van papier. De grootste voordelen:

 • Veilig

Zowel voor verwarmde als koude drankjes zijn koffiebekers veilig. Materialen zijn niet giftig en ook niet als deze verwarmd worden. Ook geeft een coating of het gebruikte papier geen vreemde smaak aan uw drankje af. Om tot de juiste coating en papiersoort te komen, is uitvoerig getest. Bij bioplastic wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Het lichaam breekt deze materialen af. Als het materiaal op de juiste manier vergist wordt, zal dit door middel van composteren gebeuren.

 • Gevarieerd aanbod

Koffiebekers zijn te verkrijgen in allerlei soorten. Ook als take away beker. U kunt voor verschillende designs kiezen, ook is het mogelijk om koffiebekers te laten bedrukken in een eigen design. Als u voor take away koffiebekers kiest, is het aan te raden om voor koffiebekers met een deksel te kiezen.

 • Gebruiksgemak

Papier voelt prettig aan de mond en valt fijn in de hand. De bekers zijn zachter dan varianten van steen of glas. Daarnaast zijn ze vrij licht en kunnen take away bekers eenvoudig opgeslagen worden. Als take away bekers worden opgestapeld nemen ze veel minder ruimte in beslag.

 • Milieuvriendelijk

Als er gebruik wordt gemaakt van bioplastic en FSC karton, zijn koffiebekers een milieuvriendelijk alternatief. Gelukkig laat Goedkopekoffiebekers.nl u kiezen. Wij verplichten niets.  Bij Goedkopekoffiebekers.nl kunt u daardoor ook koffiebekers met een normale coating verkrijgen of koffiebekers die van plastic gemaakt zijn. Dit is niet zozeer slechter. Het is een afweging die u met elkaar maakt.

Take away bekers laten bedrukken bij Goedkopekoffiebekers.nl

Wilt u take away koffiebekers laten bedrukken bij Goedkopekoffiebekers.nl? Dat is geen enkel probleem. U kunt zelf een grafisch ontwerp aanleveren dat aan de vereisten voldoet. Ook kunt u kosteloos een grafisch ontwerp door onze designers laten maken. Zo weet u zeker dat het design aan de vereisten van onze machines voldoet. Ook weet u in dit geval zeker dat de juiste kleuren en marges gehanteerd worden.

Je kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Is koffie drinken goed voor de gezondheid? (wetenschappelijk onderzoek)

Het dagelijks drinken van koffie kan tegen verschillende ziekten beschermen. Dit blijkt uit recente analyses die gedaan zijn naar honderden wetenschappelijke studies gericht op koffie. Bij drie kopjes koffie per dag kan een vroegtijdige dood met 17% verlaagd worden is de conclusie. Dit in vergelijking met mensen die geen koffie drinken. Drink je meer koffie? Ook bij zes kopjes koffie per dag is de kans op een vroegtijdige dood lager.

Britse onderzoekers hebben alle gezondheidseffecten van koffie beoordeeld. Dit was een behoorlijke klus, want zij analyseerden honderden onderzoeken die naar dit onderwerp gedaan zijn. Het resultaat is gepubliceerd in het medisch-wetenschappelijke tijdschrift: The BMJ. Tegen leverziekten beschermt koffie het meest. Daarnaast beschermt koffie tegen de dood na een hartaanval, de ziekte van Parkinson, nierstenen, mondkanker, diabetes type 2 en jicht. De lijst waar koffie nog meer tegen beschermt, is nog veel langer.

Een zelfde soort analyse naar honderden koffie-studies is uitgevoerd door onderzoekers van Italiaanse, Amerikaanse en Britse universiteiten. Hier kwamen dezelfde soort conclusies uit. Daar was de conclusie: koffie past binnen een gezond dieet, vier tot vijf koppen per dag wordt als optimum gezien.

Er zat dus een verschil tussen de meeste recente studie, waarbij drie kopjes koffie als optimum gezien wordt. Dat is echter met een korreltje zout te nemen, de inhoud van een kopje is namelijk slecht gedefinieerd. En aangezien in de Verenigde Staten veel grotere hoeveelheden dan bijvoorbeeld Italië worden gedronken, is dat belangrijk. Reken je dit terug naar cafeïne, dan wordt 400 milligram als optimum gezien. In een Nederlands bakje koffie zit meestal tussen de 60 en 100 milligram cafeïne.

Naast cafeïne zijn er uiteraard nog veel meer actieve stoffen die we in koffie vinden. Zeker in gebrande koffie vind je allerlei stoffen die de processen in ons lichaam beïnvloeden. Het positieve effect van koffie heeft naar verwachting te maken met de antioxidanten en ontstekingsremmers die door water uit koffie worden geëxtraheerd. De precieze stoffen verschillen per koffiesoort, manier van zetten en het land van herkomst. De factor die niet verandert: cafeïne. De verslavende stof die wereldwijd het meest gebruikt wordt van alle verslavende stoffen. In deze studies is er weinig aandacht besteed aan de verslavende effecten van koffie. Ook is er geen onderzoek gedaan naar cafeïne-vergiftiging.

Door de lage tot matige kwaliteit van al het onderzoek dat naar het drinken van koffie is gedaan, worden er geen adviezen gegeven om koffie te gaan drinken. Als je nu geen koffie drinkt hoef je er uit gezondheidsoverwegingen dus niet mee te starten. Je drinkt koffie omdat je dat lekker vindt.

Koffie en WHO

Het kankeragentschap van de WHO heeft koffie twee jaar geleden op de lijst kankerverwekkende stoffen geplaatst. Met name blaaskanker zou een klein risico zijn, dit is echter geschrapt, er blijkt geen toereikend bewijs te zijn dat koffie kankerverwekkend is.

Geplaatst in Geen categorie

Koffiebekers van karton in circulaire economie

Wilt u meer weten over koffie drinken binnen een circulaire economie? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Eerst gaan we het hebben over wat een circulaire economie precies is en later hebben we het over Halo Green Cups. Een initiatief van Goedkopekoffiebekers.nl dat voorziet in milieuvriendelijke koffiebekers.

Wat is een circulaire economie?

Ecologische systemen bestaan al miljarden jaren. Moeder natuur kent geen afval, maar oneindige kringlopen. Dingen groeien en gaan dood, daarna komen deze weer terug tot iets anders. Toch kiezen wij voor een lineaire benadering, er wordt iets geproduceerd en daarna wordt het weggegooid. Steeds als er iets weg wordt gegooid is het noodzakelijk om iets nieuws te kopen. Hier worden opnieuw grondstoffen voor gewonnen en er ontstaat afval. Dit is niet duurzaam. De vraag is: wat kunnen we met afval? We kunnen producten vervaardigen die nieuw leven creëren. Op deze manier kun je producten maken waarbij geen grondstoffen verloren gaan. Bij sommige producten is dit niet mogelijk. In dit geval is het noodzakelijk om componenten dermate kwalitatief te vervaardigen, waardoor deze daarna hergebruikt kunnen worden. Zo is demontage en hergebruik van componenten mogelijk.

Stel we kiezen voor een systeem waarbij producten steeds weer terugkomen bij de producent. In dat geval heeft de producent er baat bij om producten her te gebruiken en zo duurzaam mogelijk te vervaardigen. Ook dit is onderdeel van een circulaire economie.

Houd er rekening mee dat een circulaire niet om één producent draait, het gaat om een netwerk dat met elkaar samenwerkt en vereist een compleet nieuwe manier van denken.

Wat zijn Halo Green Cups?

Ook bij Goedkopekoffiebekers.nl hebben we nagedacht over een circulaire benadering. Zo zijn we gekomen met: Halo Green Cups. Deze milieuvriendelijke bekers geven energie terug aan de natuur, er kan biogas en compost van gemaakt worden. Dit bespaart CO2. Daarnaast wordt er een biologisch afbreekbare coating gebruikt. Om dit proces mogelijk te maken, worden bekers volledig CO2-neutraal opgehaald en daarna gecomposteerd.

Halo Green Cups maakt gebruik van een technologie waarbij het mogelijk is om koffiebekers te vergisten. Bekers worden voorzien van een PLA coating en kunnen op deze manier worden omgezet tot compost en biogas. De bekers zijn hierdoor voor 100% biologisch afbreekbaar. Bij 1.000 koffiebekers geeft dit een besparing van 15,2kg CO2 uitstoot. Daarnaast wordt er 2,16m3 biogas en 2,5kg vruchtbare compost gecreëerd.

Het papier dat voor Halo Green Cups wordt gebruikt is 100% FSC. Dat betekent dat het papier uit beschermde bossen komt die beschikken over een FSC-certificaat. U kunt er daardoor op rekenen dat de handelsketen van de productie volledig klopt. Ook kunt u er op rekenen dat dit onafhankelijk gecontroleerd wordt. FSC is opgericht door milieuorganisaties, houthandelaren en bosbeheerders.

Ga naar www.halogreencups.nl. Hier vindt u een handige tool, daar is te zien hoeveel biogas en vruchtbare compost u kunt produceren, hoeveel euro er aan goede doelen gedoneerd kan worden en hoeveel CO2 u per jaar bespaart.

Geplaatst in Geen categorie

Koffie to go bekers laten bedrukken

Wilt u koffie to go bekers laten bedrukken? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Deze gaan we in dit artikel met u doornemen. Zo kunt u direct koffie to go bekers laten bedrukken en een bestelling plaatsen.

Soorten koffie to go bekers

Bij Goedkopekoffiebekers.nl bieden we verschillende soorten koffie to go bekers aan. Handig als u een meeneemogelijkheid biedt voor uw klanten of medewerkers. Om uw koffie to go bekers een gezicht te geven, is het mogelijk om voor een eigen grafisch ontwerp te kiezen. U kunt dit grafisch ontwerp zelf of door ons laten maken. Wij kunnen koffie to go bekers in verschillende formaten aanleveren. Ze zijn per doos te bestellen en worden via onze eigen faciliteit in Groningen of China gefabriceerd.

Meerkleurige bedrukking of één tot en met vijf kleuren

Gaat u voor koffiebekers met meerdere kleuren? Dan kiest voor een meerkleurige bedrukking. Het grote voordeel daarvan is dat u al vanaf 1.000 stuks bij Goedkopekoffiebekers.nl kunt bestellen. Deksels zijn los bij te bestellen, dit geldt voor alle kartonnen koffiebekers die u in ons assortiment vindt. Ook deze zijn vanaf 1.000 stuks te bestellen.

Heeft u genoeg aan één tot en met vijf kleuren? Dan kunt u vanaf 5.000 stuks voor een voordelige manier van bedrukken kiezen. Afhankelijk van uw grafische ontwerp kiest u voor een meerkleurige bedrukking of één tot en met vijf kleuren. Belangrijk is om hier tijdens het grafisch ontwerp al rekening mee te houden. U kunt bij ons aangeven voor welke variant u kiest of u kunt uw grafisch ontwerper hier rekening mee laten houden.

Grafisch ontwerp zelf maken of aanleveren

Wilt u zelf een grafisch ontwerp maken (of uw grafisch ontwerper)? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de technische aandachtspunten bij het het maken van een eigen ontwerp. Gelukkig wordt uw grafische ontwerp ook nog gecontroleerd voor wij aan de slag zijn, zo kunt u er zeker van zijn dat het ontwerp zo wordt als u in gedachte had. Bij het aanleveren van een grafisch ontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Vraag Goedkopekoffiebekers.nl om een template dat gebruikt kan worden, hierin kan het grafische ontwerp worden gemaakt
 • Lever het grafische ontwerp voor uw koffie to go beker aan in ESP of PDF
 • Lever PMS nummers aan die bij de gekozen kleuren passen
 • Gebruik geen belangrijke visualisaties of tekst aan de zijkant van uw ontwerp in verband met onze snijmarge van 3 mm

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.

Geplaatst in Geen categorie

Recycling-initiatief van koffiebekers Starbucks

Sinds het voorjaar van 2018 is Starbucks een recycling-initiatief gestart. Klanten van Starbucks kunnen de bekers van Starbucks teruggeven en vervolgens zal Starbucks deze bekers op de juiste manier verwerken. Zij kunnen de ingeleverde bekers tot nieuwe producten van papier laten verwerken. In Nederland is Starbucks met een test in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gestart. Starbucks heeft daarnaast aangegeven dat ze het initiatief willen uitbreiden naar andere Nederlandse steden. Eerder was Starbucks al succesvol met dit initiatief in Britse winkels. In samenwerking met Essity en Suez worden de papieren bekers vervolgens verwerkt en kunnen er andere papieren producten van het materiaal gemaakt worden. Starbucks biedt klanten korting die een eigen koffiebeker meenemen, in het restaurant worden er keramische mokken aangeboden.

Recyclen volgens Halo Green Cups

Bij het recyclen van koffiebekers is het belangrijk dat materiaal op de juiste manier verwerkt wordt. Net als Starbucks realiseren wij dit ons ook! Wij gaan hier echter nog een stapje verder in. Zo hebben wij Halo Green Cups in het leven geroepen. Deze koffiebekers zijn biologisch afbreekbaar en kunnen daardoor op een optimale manier vergist worden. Wij staren ons niet blind op de koffiebeker en realiseren ons dat de processen om een koffiebeker heen ook invloed hebben. Wij kiezen er daarom voor om u op de volgende manier te ondersteunen wanneer het om duurzaamheid gaat:

 • CO2-uitstoot neutraliseren wat betreft het transport

Wij realiseren ons dat er bij het het transporten van koffiebekers sprake is van CO2-uitstoot. Om de CO2-uitstoot van koffiebekers te neutraliseren, kan er elders aan CO2-reductie worden gewerkt of kunnen er bomen worden aangeplant waarmee CO2 uit de lucht wordt gehaald. Bij Halo Green Cups hebben we gekozen voor het ondernemen van projecten waarmee er elders CO2-reductie mogelijk is.

 • Hulp bij inzameling en controle op vervuiling

Om biologisch afbreekbare bekers te vergisten, mag er niet meer dan 3% vervuiling zijn. Wij helpen u bij het controleren van de bekers en zamelen ze op de juiste manier in. Zo kan gegarandeerd worden dat uw koffiebekers op een natuurlijke manier afbreken en er compost ontstaat.

 • Hulp bij het stimuleren van gebruik

Door middel van een bedrukking op de beker, motiveren wij de gebruiker om een beker meerdere keren te gebruiken. Als bekers meerdere keren gebruikt worden, is er namelijk een extra besparing te maken. Zowel wat betreft het besparen van kosten als wanneer het om de impact op het milieu gaat.

Ga naar www.halogreencups.nl om kennis te maken met 100% duurzame koffiebekers en doe een contactaanvraag wanneer er interesse is.

Geplaatst in Geen categorie