Welke bamboe bekers zijn nou wel veilig en welke niet?

Neem jij wel eens een kop koffie mee in een herbruikbare thermos beker? Pas dan op met bamboe bekers. Volgens de consumentenbond kunnen er gevaarlijke stoffen vrijkomen bij het drinken van warme dranken uit dergelijke bekers. Gelukkig geldt dit niet voor alle bamboe producten. 

Herbruikbare thermosbeker 

De herbruikbare thermosbekers van bamboe gebruiken stoffen om de beker aan elkaar te lijmen. Deze stoffen zijn melamine en formaldehyde en wanneer de bekers herhaaldelijk worden gebruikt voor een langere periode komen deze stoffen vrij in je koffie of thee.  

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan melamine problemen met de nieren en blaas veroorzaken. Formaldehyde, daarentegen is een ander verhaal. Deze stof kan zowel de huid als de luchtwegen en ogen irriteren en zelfs kanker veroorzaken. Oppassen geblazen dus! 

Dit geldt alleen voor de bekers van hard bamboe materiaal. 

Wegwerp bamboe bekers 

Bamboe klinkt dus erg gevaarlijk. Gelukkig zijn niet alle bamboe producten gevaarlijk.  

Bamboe is en blijft een ontzettend duurzaam materiaal. Het is namelijk de een van de snelst groeiende plantensoort van de wereld! Elk jaar schieten de stammen opnieuw de hoogte in. Daarnaast vernieuwt het zichzelf vanuit zijn wortels, waardoor het niet opnieuw gepland hoeft te worden. En heeft het gewas geen enkele pesticiden nodig tijdens het groeien.  

Bamboe koffiebekers die je in de prullenbak kan gooien. Gemaakt van een duurzaam materiaal en helemaal veilig voor je gezondheid.  

RCUP’s 

Ben je toch geen fan van de wegwerpbekers? Dan hebben we nog een ander alternatief; rCUP’s. Deze herbruikbare bekers zijn volledig gemaakt van gerecyclede producten en dragen daardoor bij aan een circulaire economie. Daarnaast is de rCUP zeer gemakkelijk in gebruik, je kan de beker simpelweg met één hand en één klik openen en sluiten. Deze bekers maken niet gebruik van melamine en formaldehyde en bevat dus geen schadelijke stoffen.  

Vragen? 

Je kan ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen je graag verder. We zijn telefonisch te bereiken op 050 720 04 47 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl.